בעלי עסקים מחפשים כל הזמן דרכים חדשות לקדם את האתר שלהם ולרוב הם מחפשים אתרים נוספים שמהם הם יכולים להוסיף עוד ועוד קישורים.
שלא תבינו לא נכון, קישורים זה טוב וגם חשוב (תלוי איזה קישורים כמובן, אבל על זה במאמר אחר..), אבל לפני שמתחילים להתעמק בקישורים ובכל מה שצריך לעשות מחוץ לאתר, צריך קודם כל להכין את התשתית הכי טובה שאפשר באתר שלכם, כדי למקסם את פוטנציאל הקידום של האתר כמה שיותר ע”י התאמת האתר לרובוט של גוגל.
(אם תהית איך מקדמים אתר בגוגל במינימום זמן – הנוסחה המלאה כאן).
בדיוק בשביל זה הכנתי לכם כאן מדריך שיעזור לכם להתאים את האתר שלכם לרובוט של גוגל בעזרת שימוש נכון בתמונות!
כדי להתחיל יש צורך במילות מפתח של האתר שלכם וגם כמובן בתמונות.
נתחיל בעובדה חשובה!
גוגל לא רואה תמונות ולא מבין מה יש בתמונה (עם זאת, גוגל מעריך את זה שהשקעתם בגולש שלכם ונתתם לו ערך מוסף ע”י שילוב תמונות באתר), אבל כדי שגוגל יבין שהתמונה רלוונטית לנושא הדף – אנחנו עוזרים לו להבין את התמונות ע”י שילוב נכון של מילות מפתח!
אז הנה מדריך קידום בגוגל לשילוב מילות המפתח בתמונות האתר שלך-
1. כשמעלים תמונה חדשה לאתר, נפתח חלון הגדרות שבו אנחנו מגדירים באיזה גודל תהיה התמונה, לאיזה צד ליישר את התמונה וכו’.
באמצע הטופס יש שדות שנקראים alt ו- title (אלו תגיות HTML) וכדאי מאוד לנצל אותן. בתגית ה- alt נשים את מילת המפתח המרכזית של העמוד שבו נמצאת התמונה וכך גם בשדה ה- title .
הנה צילום של חלונית העריכה של התמונות באתר וורדפרס –
אפשר בהחלט למלא גם את תגית התיאור (description) למי שרוצה עוד להשקיע, אבל שם לא לשים רק מילת מפתח אלא ממש תיאור שיכלול, בין היתר, גם את מילת המפתח.
כל פעם שאתם מעלים תמונה לאתר ושוכחים למלא את התגיות האלו, אתם ממש מפספסים. מפספסים עוד הזדמנות להעלות את הרלוונטיות של העמודים באתר שלכם על מילות המפתח שאתם רוצים להתקדם בהן בגוגל.
2. ומה אם יש לי הרבה עמודים באתר ואני לא רוצה לקנות עכשיו תמונות לכל העמודים האלו?
משלבים תמונות לפי סדר עדיפות. קודם כל בעמודים הכי חשובים שלנו, ואח”כ משלבים כל פעם קצת על עמודים נוספים (הרי תמיד יש מה להשקיע עוד באתר).
מהם עמודים חשובים באתר שלי?
א. דף הבית שלי.
ב. עמודים ששווים לי כסף – העמודים שבהם אני מדברת על המוצרים שלי.
ג. עמודי הקטגוריות שלי (הקטגוריות המופיעות בתפריטי האתר).
לפני שקונים כדאי לזכור שתמונות לאתר קונים במשקל קטן! כדי שלא להכביד על האתר ולהאט את קצב העלייה שלו – ולכן הגודל שמומלץ לקנות הוא תמיד הקטן ביותר – (באתרי התמונות זה בד”כ small ).
קידום בגוגל – שאלות ותשובות שישלימו לכם את התמונה:)
1. יש לי באנר באתר (תמונת כותרת של האתר) ועל הבאנר הזה מופיעה מילת המפתח של האתר שלי, האם זה מקדם אותי על מילת המפתח הזו?
לא. מאחר ומילת המפתח מופיעה על תמונת הכותרת – היא חלק מהתמונה ולא נראית כטקסט ולכן גוגל לא רואה את הסלוגנים/ מילות המפתח שרשמתם שם. העובדה הזו נכונה לכל תמונה/ באנר שיש לכם באתר ורשמתם עליו מילת מפתח מסוימת.
פתרון פשוט למצב הזה – להיכנס למסך העריכה של תמונת הכותרת ולהכניס שם את מילת המפתח בתגיות ה- title וה- alt .
מאחר ומסך העריכה של תמונת הכותרת לא נפתח אוטומטית עם העלאת תמונת הכותרת – יש לגשת (באתרי וורדפרס) למדיה – ספרייה – להקליק על תמונת הכותרת וכך להגיע למסך העריכה של התמונה.
2. ומה קורה כשיש לי מספר עמודים באתר עם אותה מילת מפתח?
כדאי לדעת שיש מושג כזה שנקרא Over SEO (העמסה מוגזמת של פעולות קידום אתר). גוגל מזהה שיש כאן עבודה מאולצת ומכאנית של קידום ובסופו של דבר יכול להתייחס לאתר שלכם כספאם.
הפתרון – במידה ויש לכם מספר עמודים עם אותה מילת מפתח, הקפידו שלא להכניס את אותה המילה במדויק בכל התמונות אלא לגוון (ע”י הטיות, רבים ויחיד, תחיליות, משפטים קצת יותר ארוכים וכו’) כדי שכמו שהתוכן צריך להיראות כמה שיותר טבעי, כך גם הנתונים של התמונות באתר.
הפתרון הזה נכון גם במקרה שיש לכם דף אחד מאוד ארוך (שממוקד במילת מפתח אחת) ויש בו כמה תמונות.
3. אילו סוגים של תמונות כדאי לי לשלב?
הנה כמה רעיונות שכדאי לכם לאמץ – א. תמונות שקניתם (אפשר הומוריסטיות) ומשולבות באופן טבעי במאמרים/ פוסטים שלכם. ב. תמונות שצילמתם בעצמכם. ג. במדריכים שאתם כותבים – הוסיפו צילומי מסך/ תרשימי זרימה/ טבלאות – כל דבר שממחיש את הדברים באופן ויזואלי. ד. תמונות של המוצרים שלכם! אם יש מוצרים פיזיים. ה. תמונות מסדנאות/ הכנס האחרון שערכתם.
כל סוגי התמונות הללו הן תמונות שיכולות לסייע לכם בקידום האתר שלכם אם תקפידו להוסיף את הפרטים הנכונים לכל תמונה.
4. אפשר להוריד תמונות מאתרי תמונות שמפאפשרים הורדה בחינם?
לא. תמיד לקנות תמונות! כן פשוט, לקנות מאתרים שמורשים לתת את רישיון השימוש בתמונה – וגם לשימוש מסחרי.
למה לא להשתמש בחינם? כי צריך לקרוא את כל האותיות הקטנות שמגדירות את כל התנאים המשפטיים של השימוש בתמונה, והסייגים הם רבים – בינינו, למי יש כוח לזה?
כי תנאי הרישיון יכולים להשתנות לאחר שהורדתם את התמונה ואז תהיו בבעיה וגם בגלל שתמונות חינמיות הן בדרך כלל לא לשימוש מסחרי!
5. איפה כדאי לקנות תמונות?
אני קונה מהאתר הנפלא הזה שתמיד תמצאו בו תמונה מצוינת ב- 2 דולר בלבד או פחות
(תקחו חבילה של קרדיטים זה הכי שווה, לא צריך לעשות מנוי! בגלל שהאופציה הזו יחסית לא בולטת באתר אני גם כותבת לכם איך למצוא את זה:
plans&pricing – לגלול עד למטה ולהקליק על credit pack pricing – זהו תבחרו את החבילה שמתאימה לכם, כל 1 credit שווה תמונה אחת, אני תמיד בוחרת את החבילה האמצעית)
הנה עוד משהו קטן שייעל את פעולות קידום האתר שלכם בעצמכם –
שיטה למציאת תמונות באתרי תמונות בצורה יעילה!
בשדה החיפוש הקלידו ביטוי כמה שיותר ממוקד. תוכלו לראות שברגע שאתם מתחילים להקליד את התחום נפתחת לכם חלונית עם כל המושגים הממוקדים של אותו התחום ושיש להם מאגרי תמונות. אם אין את הביטוי המדויק – תעלו ברמת המיקוד לכיוון ביטויים כלליים יותר.
אם קיבלתם הרבה מאוד תוצאות (לעיתים יכול להיות אפילו אלפי תוצאות), ברגע שאתם מוצאים תמונה שנראית קרובה מאוד למה שאתם מחפשים הקליקו עליה ובדקו מה הכותרת שלה – את הכותרת הזו תנסו לחפש בשדה החיפוש באמצעות חיפוש חדש. בנוסף, ניתן גם לראות במסך הפרטים של התמונה הצעות נוספות דומות שהאתר מציע לכם.
קידום בגוגל – עשה זאת בעצמך לפני שהמתחרים יעשו במקומך!
שלום אפרת,
האם אפשר להכניס את מילת המפתח לתגיות המתאימות האלה אחרי שכבר העליתי את התמונה לאתר?
עד עכשיו לא עשיתי את זה, והייתי רוצה להכניס את מילות המפתח גם לתמונות שכבר נמצאות באתר,
תודה
הי שינה, תודה על השאלה. כמובן, גם לאחר שמעלים את התמונות למערכת הניהול אפשר להכנס לספריית המדיה ולעדכן בשדות הרלוונטיים את הביטויים המתאימים. בהצלחה!