הי,
זהו היום מתחברים לגוגל אנליטיקס, אם עוד לא עשיתם את זה עד היום ויש לכם אתר, זה בדיוק הזמן לעשות את זה, הכנתי לכם מדריך ברור ופשוט ליישום עם צילומי מסך כדי שתוכלו לחבר את האתר שלכם לגוגל אנליטיקס באמת ב – 3 דקות ולהתחיל לקבל את כל הנתונים המעניינים והחשובים על תנועת הגולשים באתר שלכם.
אם פספסת את הפוסט הקודם בנושא – 5 דברים שכל בעל עסק חייב לבדוק בגוגל אנליטיקס כדאי לקרוא אותו כאן.
וקדימה מתחילים –
שלב 1 – להתחבר לחשבון הגוגל שלך (חשבון הגוגל שלך זה החשבון שאליו משויכת כתובת gmail מסוימת למשל example@gmail.com , אם אין לך חשבון גוגל אז זה הזמן לפתוח כי השימוש בכלים של גוגל ניתן רק למי שיש לו חשבון גוגל.
שלב 2 – לאחר שהתחברת לחשבון הגוגל שלך, יש להכנס לחיפוש גוגל ולהקליד בשדה החיפוש – google analytics
אם אין לנו חשבון אנליטיקס בחשבון הגוגל הזה (אם פתחתם גוגל אנליטיקס בעבר דרך חשבון גוגל אחר – זה לא יודיע לכם שיש לכם חשבון אנליטיקס דרך חשבון גוגל אחר, לגבי בדיקה אם יש לכם חשבון אנליטיקס ישן – ראו בהמשך) נגיע למסך הבא שמבקש מאיתנו להירשם לגוגל אנליטיקס
שלב 3 – והנה אנחנו מתחילים, כל מה שנדרש הוא למלא את השדות שכאן ואנחנו כמעט מוכנים! הכנתי לכם דוגמא –
ברירת המחדל מופיעה למעלה על website זה אומר שאנחנו רוצים לקשר אתר לגוגל אנליטיקס (אם היינו רוצים לחבר אפליקציה אז היינו מקליקים על “mobile app”)
שדה שם החשבון – החשבון הוא הדרגה הגבוהה ביותר בגוגל אנליטיקס (מתחתיו יכולים להיות נכס אחד (אתר אחד) או מספר נכסים) לכן תנו שם ברור שמייצג את הנושא שמתחתיו
יהיה האתר/ האתרים הנוספים. למשל שם החשבון יכול להיות שם העסק/ השם שלכם.
שם האתר – יכולה להיות כתובת האתר/ כתובת האתר בלי הסיומת למשל website traffic
כתובת האתר – להעתיק לכאן את כתובת האתר, שימו לב שההגדרות בהתחלה של http/https מתאימות לכתובת האתר שלכם (אם לא שמעתם מעולם על https אז זה כבר סימן שזה לא קשור לאתר שלכם:) זו כתובת מיוחדת שניתנת לאתרים מאובטחים, תוכלו לראות את זה בכתובת האתר שלכם שמופיעה בדפדפן).
לבחור את התחום המתאים לאתר שלכם, אם אין תחום מתאים (וזה מאוד יכול להיות כי הבחירה כאן מאוד מצומצמת ואף מוזרה לעיתים:) אז תשאירו את זה כמו שזה ללא תחום.
בחירת ה- time zone היא חשובה להבנת הנתונים בצורה מדויקת מבחינת השעות ביום ובהתממשקות הנתונים עם כלים אחרים של גוגל.
אני בד”כ עובדת באנגלית לכן זה מופיע אצלי באנגלית אבל אצלכם יכול להיות שהממשק יופיע בעברית וגם אם לא תמיד אפשר לשנות את הגדרות השפה.
את החלק הבא צילמתי לכם בעברית.
גלו את נוסחת 7 הצעדים
לייצר יותר מכירות בעזרת גוגל אנליטיקס
הקליקו כאן להרשמה להדרכה החינמית
בחלק הבא אנחנו מגדירים את הרשאות השיתוף של הנתונים, כדאי להגדיר כאן את כל הסעיפים כי זה מאפשר לנו לקבל ניתוחים שונים על החשבון שלנו
ובנוסף להשתמש בכלים מסוימים של גוגל בממשק גוגל אדוורדס (מערכת הפרסום של גוגל).
סעיף “מידוד” למשל – יאפשר לכם אח”כ לקבל נתונים לגבי איך הביצועים של האתר שלכם לעומת שאר האתרים בעולם בתחום הזה.
שלב 4 – אחרי שסיימנו את עמוד ההגדרות ושמרנו, אנחנו מופנים לאשר את התנאים של גוגל אנליטיקס, יש לבחור ישראל ולאשר שאתם מסכימים לתנאים.
שלב 5 – גוגל אנליטיקס כבר ייצר לנו קוד מיוחד להטמיע באתר שלנו.
הקוד נמצא בריבוע הגדול המסומן כאן וזה הקוד שצריך להטמיע באתר כדי שגוגל אנליטיקס יוכל להתחיל לצבור נתונים על האתר שלכם. הנתונים נצברים רק מרגע החיבור של גוגל אנליטיקס לאתר.
בנוסף שימו לב למספרים שרשומים למעלה בריבוע tracking id – כל המספר הזה בצירוף האותיות UA , זה הסימן של קוד גוגל אנליטיקס באתר שלכם ומספר הזיהוי של האנליטיקס שלכם.
כדי להטמיע את הקוד באתר שלכם (הקוד המלא שרואים כאן בריבוע הגדול) צריך לשלוח את הקוד הזה במייל למתכנת האתר שלכם כדי שיטמיע אותו באתר, שיטת ההתקנה משתנה בהתאם לסוג האתר שלכם.
אם למשל יש לכם אתר שנבנה במערכת וורדפרס, בחלק מתבניות העיצוב יש מקום מיוחד להטמיע את הקוד של גוגל אנליטיקס, בנוסף אפשר להתקין תוסף לוורדפרס שנקרא google analytics by Yoast והוא יאפשר לכם להטמיע את הקוד בצורה פשוטה.
תוך כמה זמן מתחילים לראות את הנתונים בגוגל אנליטיקס?
אחרי שהטמענו את הקוד באתר, צריך לחכות שגוגל אנליטיקס יזהה את הקוד באתר שלנו (יכול לקחת כמה שעות עד יום אחד).
אם התקנתם נכון את הקוד באתר, תוכלו לראות ליד מספר הזיהוי שלכם (ליד הקוד UA) את ההודעה בסטאטוס “מקבל נתונים”.
אם אתם ממשיכים לקבל את ההודעה הזו שגוגל אנליטיקס לא זיהה את הקוד באתר שלכם, צריך לבדוק אם הקוד לא הותקן כראוי.
כאן בדוגמא שלי לא הטמעתי את הקוד כי כל הנתונים הם רק לשם הדוגמא, לכן כפי שאתם רואים – אני מקבלת את ההודעה שהקוד לא זוהה באתר.
לאחר שהקוד תקין באתר שלכם, תוכלו להקליק על לשונית דיווח (למעלה בתפריט העליון) ושם תוכלו מאוחר יותר לראות נתונים על האתר שלכם
אין לי מושג אם האתר שלי מחובר לגוגל אנליטיקס, מעולם לא נכנסתי לשם, מה עושים?
אם אתם לא יודעים אם יש לכם חשבון אנליטיקס או לא – כדאי קודם כל לברר לפני שפותחים חדש, כי אם תטמיעו קוד חדש באתר שלכם – הנתונים הקודמים שנצברו עד היום (במידה ואכן היה לכם חשבון גוגל אנליטיקס) פשוט יאבדו וזה מאוד חבל.
הדבר הראשון שכדאי לעשות הוא לברר עם בונה האתר שלכם אם הוא חיבר את האתר לגוגל אנליטיקס, במידה וכן תבקשו את פרטי הגישה.
במידה ואתם בניתם את האתר ואתם לא זוכרים או שאין לכם קשר עם בונה האתר – הדרך היחידה לגשת לחשבון האנליטיקס שלכם היא לבדוק את כל חשבונות הגוגל שלכם אחד אחד.
להתחבר לחשבון גוגל, ולנסות להכנס לגוגל אנליטיקס – אם יש שם חשבון אנליטיקס – הוא יכניס אתכם פנימה, אם אין שם חשבון אנליטיקס – הוא יזמין אתכם להירשם.
בנוסף, אפשר לדעת אם יש חשבון אנליטיקס לאתר ע”י צפיה בקוד האתר (להכנס לדף הבית, קליק ימני על העכבר ולבחור view source / צפיה בקוד ושם לחפש את קוד הזיהוי האישי, כמו שאנחנו רואים בצילום כאן למעלה UA-……. , אפשר לעשות את זה בקלות ע”י CTR F במקלדת שלכם). הבעיה היחידה היא שאם גיליתם שיש שם קוד זיהוי כזה אבל אין לכם מושג מאיזה חשבון גוגל רשמו אתכם – אתם לא תוכלו לגשת לחשבון אלא לאחר שתזהו את חשבון הגוגל המקושר לאנליטיקס.
אז קדימה לעבודה, זה לוקח באמת כמה דקות וזה ייתן לכם שפע של מידע חשוב ומעניין על תנועת הגולשים באתר שלכם מעתה והלאה. בהצלחה!
גלו את נוסחת 7 הצעדים
לייצר יותר מכירות בעזרת גוגל אנליטיקס
הקליקו כאן להרשמה להדרכה החינמית
כתיבת תגובה