לא משנה אם הקמתם אתר לעסק כדי לבסס את תדמיתכם המקצועית, או כדי למכור מוצרים פיזיים או שירותים דרך האינטרנט ואפילו יכול להיות רק כדי להוסיף את כתובת האתר על כרטיס הביקור כדי להראות סמכותיות נוספת מול הלקוח, בסופו של דבר, המטרה של כל בעלי העסקים היא אחת – למשוך לקוחות חדשים אל העסק ולהגדיל את מאגר הלקוחות הפוטנציאליים.
הקמת אתר טומנת בחובה מספר שלבים חשובים. אחד מהם הוא יציקת התוכן המתאים לאתר. ללא תוכן, לא יוכל האתר להעביר את המסר, לבסס תדמית וכמובן גם יפגע בסיכוייו להתקדם בתוצאות החיפוש.
מה כוללת כתיבה לאינטרנט?
כתיבה זו, אשר שונה לחלוטין מכתיבה עיתונאית לדוגמא, כוללת מגוון גדול של סוגי תכנים. החל מהדפים הקבועים והבסיסיים ביותר באתר כמו דף הבית או דף האודות שלכם ועד מאמרים אינפורמטיביים ופוסטים בבלוג שיצרתם.
מה חשוב לדעת על כתיבה לאינטרנט –
1. הכתיבה חייבת להיות ממוקדת בלקוח שלכם
כל סוג של תוכן אשר נוצר עבור האתר שלכם צריך להתבסס על הידיעה המדויקת של מיהו הלקוח כלומר, טווח הגילאים של הלקוח, השכלתו, השפה שבה הוא נוהג להתבטא, הרצונות שלו והבעיות שמטרידות אותו. ללא הבנת עולמו של הלקוח, אתם תוכלו אולי לפנות אליו אבל לא באמת לדבר אליו.
2. כתיבה שמותאמת למנועי החיפוש
כל דף חדש שתצרו באינטרנט, שיווקי ומקצועי ככל שיהיה, לא יוכל להועיל לכם אם לא תצליחו לייצר זרם של גולשים שיכנסו לאתר ויקראו את התוכן שלכם. לכן, בכל כתיבה של מאמר או פוסט חדשים מומלץ מאוד לשלב את מילת המפתח שנבחרה לעמוד הזה. כתיבה לאינטרנט שמתבצעת בצורה מקצועית, שוזרת את מילת המפתח בטבעיות בטקסט ואינה מכבידה ומטרידה את הגולש בקריאתו.
3. כתיבת תוכן איכותית ומקצועית
בעלי אתרים רבים עסוקים כל כך בעבודת קידום האתר שלהם ובהזמנת תכנים בהיקפים נרחבים לצורך פרסום באתר עד כי הם שוכחים לבדוק האם התוכן שמוצג באתר אכן משרת אותם נאמנה. כתיבה שמותאמת למנועי החיפוש אך לא כוללת בתוכה אינפורמציה מספקת ושוקעת ברדידות מבריחה מיד את הגולש שעמלתם כל כך קשה להשיגו.
4. פורמט כתיבה המותאם לקריאה באינטרנט
אחד מהפרמטרים המבחינים בין כתיבה המפורסמת בעיתונות הכתובה לבין כתיבה לאינטרנט הוא פורמט הכתיבה. כתיבה אינטרנטית חייבת להתחשב באופי הקריאה המהירה של גולשים באינטרנט. דוגמאות לאלמנטים חשובים בכתיבה זו הם החלוקה לפסקאות קצרות, כותרות משנה, שימת לב לאורך הטקסט ועוד.
5.להניע לפעולה תמיד
כל עמוד באתר שלכם, ואפילו מאמר שפרסמתם באתר מאמרים חיצוני, צריך להניע את הגולש לבצע פעולה כלשהי. טעות רווחת היא ההנחה לפיה דפי אינטרנט שמכילים מאמרים אינם צריכים להניע לפעולה אלא אך ורק לתת אינפורמציה. פרסום מאמר “ללא שורה תחתונה” מספק לגולש את המידע שהוא חיפש ובעצם מפנה אותו לקבל את מבוקשו באתר המתחרה.
אהבתם? קראו על איך לכתוב מאמר בקלות ובלי לשבור את הראש!