החודש אני עומדת לקיים עוד מחזור של הסדנה נוסחת השלבים שתקפיץ את האתר שלך לעמוד הראשון בגוגל ונזכרתי בסדנה האחרונה שקיימתי בחודש אפריל לבעלי עסקים שבאו לגלות איך לקדם אתר בגוגל, איך מביאים לקוחות אל האתר, איך גוגל עובד ואיך להתיידד אתו.
בסדנה הסברתי גם מה לעשות בכל שלב ושלב וגם מהם העקרונות, שלפיהם אנחנו עובדים בשנת 2013 , שיעזרו לנו להתקדם אל עבר העמוד הראשון ומה אסור לנו לעשות כדי שהאתר לא יעוף מתוצאות החיפוש.
אחד העקרונות שדיברנו עליהם קשור לתוכן האתר וכיצד כדאי לכתוב תוכן כדי שגוגל יעריך אותו כתוכן איכותי וימשוך אליו גולשים. הקריטריונים שלפיהם גוגל מעריך אם התוכן איכותי הם רבים אבל אני רוצה לדבר על אחד מהדגשים החשובים היום בשנת 2013 – וזה נקרא לכתוב תוכן “שמותאם בדיוק לכוונת הגולש”.
ומה זה אומר?
כשאני, בעלת עסק, בוחרת לכתוב על מילת מפתח מסוימת שמצאתי בכלי מילות המפתח של גוגל, אני צריכה לייצר לא רק תוכן שיהיה קשור במילת המפתח ושמילת המפתח המסוימת הזו תוטמע בו, אלא לייצר תוכן שקולע בדיוק למה שהגולש התכוון כשהוא הקליד בגוגל את אותה מילת מפתח.
והנה דוגמא: אם אני רופא שיניים שמתמחה בהשתלות שיניים ובתהליך מחקר מילות המפתח אני גיליתי את מילת המפתח “מחירון השתלות שיניים”. אם אני אנסה לחשוב על כוונת הגולש אני חושבת שלא קשה להבין שהוא מחפש לקבל מחירים של כל סוגי ההשתלות והטיפולים כדי שהוא יוכל לבצע כנראה השוואת מחירים.
אם אני, כרופא שיניים מומחה להשתלות, לא רוצה לחשוף אל כל המחירים שלי באתר האינטרנט שלי אבל אני כן רוצה להכניס את מילת המפתח הזו – ה”פתרון” שבחרו בו הרבה בעלי אתרים הוא לכתוב מאמר שבתוכו מילת המפתח “מחירון השתלות שיניים” כדי קודם כל להכניס את הגולשים החדשים אל האתר דרך הביטוי הזה- אבל לא באמת נתנו להם את המחירים, במקום זאת, הם הכינו מאמר על כל השיקולים שעומדים בבסיס המחירים שנקבעים להשתלות שיניים (חומרים יקרים, מידת המומחיות של הרופא, אופן ביצוע ההשתלה ועוד ועוד) – כמובן לא מה שהגולש התכוון!
מה קורה כשגולש נכנס לאתר ורואה שמה שיש כאן זה לא מה שהוא התכוון? נכון יוצא החוצה כהרף עין. מה יצא? העלינו את אחוז הנטישה של האתר, גרמנו לגולש חדש להיות מתוסכל והברחנו אותו במקום לנסות להפוך אותו ללקוח. בנוסף על כך, גוגל עוקב אחרי כל המהלך ומבין שהאתר הזה כנראה לא רלבנטי למילת המפתח הזו וכך אנחנו מתרחקים עם מילת המפתח הזו מהעמוד הראשון.
מה המסקנות?
כשבאים לבחור מילת מפתח פשוט תחשבו – האם אני באמת מתכוון לתת את התוכן/ הפתרון שהגולש מצפה לו כשהוא מקליד את הביטוי הזה בגוגל או לא? אם לא, תוותרו ותמצאו מילת מפתח שבאמת מתאימה לכם.
זו המשמעות של “תוכן שמותאם לכוונת הגולש”. זה התוכן הנכון בשנת 2013 . וכבר במועד בחירת מילות המפתח אנחנו יכולים לחשוב על הכוונה של הגולש ואיך אנחנו הולכים לייצר תוכן מעניין שיקלע בדיוק למה שהוא חיפוש. קידום בגוגל השנה הוא קודם כל פעולות איכותיות למען הגולשים שלכם.
ולפעמים שואלים אותי – מה אם אני רוצה לכתוב על נושא מסוים שאני יודע בוודאות שמעניין את הלקוחות שלי אבל אני לא מוצא מילת מפתח מתאימה לזה? או שאני רואה שאף אחד לא מחפש את הנושא הזה? ההמלצה שלי – לא לפספס תוכן איכותי שאתם יכולים לייצר עבור הלקוחות שלכם. גם אם לא מצאתם מילת מפתח שמתאימה בדיוק זה בסדר גמור. אפילו עדיף. אנחנו לא רוצים לתת לגוגל את התחושה שכל מה שיש באתר הזה להציע זה מילות מפתח. יש כאן קודם כל הרבה תוכן איכותי ומצוין לגולשים.
כתיבת תגובה