הרבה בעלי אתרים מתלבטים איפה כדאי לאחסן את האתר שלהם. האם כל שרתי האחסון הם אותו הדבר? הנה כמה עקרונות מאוד חשובים שכדאי לשים לב אליהם לפני שבוחרים חברת אחסון.
בד”כ המחיר הוא הדבר הראשון שקופץ לעין אבל צריך לשים לב שאיכות האחסון שאתם מקבלים היא שונה משרת לשרת. כמובן שכבעלי עסקים
אין לנו יכולת לעשות בדיקות טכניות כדי לדעת לאן ללכת, אבל כאן כמדריך בסיסי אני אתן לכם גם כמה אבני דרך חשובות לבדיקה וגם כמה המלצות על חברות אחסון שמיישמות את כל אבני הדרך האלו.
1. חברת אחסון מוכרת ומומלצת לא רק בעולם אלא מומלצת גם על ידי ארגון הוורדפרס העולמי – ארגון הוורדפרס העולמי טרח ובדק את כל החברות המומלצות לאחסון אתרי וורדפרס ובחר מתוכן 3 חברות בלבד שעומדות בדרישות הטכניות שלו. הנה הן כאן – Bluehost, Dreamhost, Siteground לכן בראש שקט אתם יכולים לבחור אחת מהחברות הללו לאחסן את האתר שלכם ולדעת שאתם מקבלים את האחסון הטוב ביותר לאתר שלכם ואפילו במחיר ממש שפוי.
אין שום בעיה לאחסן את האתר שלכם בחו”ל מבחינת גוגל וגם אני מאחסנת את האתר שלי בחו”ל (ב- Siteground) כי ברגע שאתם מאחסנים על שרת מצוין האתר שלכם יעלה במהירות הבזק ובסופו של דבר זה מה שגוגל הכי אוהב.
השרת איכותי, השירות סופר מקצועי ואבטחה זה מעל הכל כאן.
אחרי שאתם מקליקים על הקישור שכאן, תקליקו על הקובייה שמשמאל (Web Hosting) ואז תבחרו את התכנית שמשמאל שנקראת StartUp – ההשקעה 4.95 דולר לחודש. זו תכנית מצוינת לאתר מתחיל.
אם האתר שלכם מאוד גדול או שהאתר שלכם אינו אתר תדמית, אז כדאי כבר לקחת את התכנית שנקראת GrowBig כדי לוודא שהאתר שלכם יעלה במהירות.
2. שרת האחסון מתאים בצורה אופטימלית לאחסון אתרי וורדפרס – אם בחרתם את אחת מהחברות שמומלצות על ידי ארגון הוורדפרס העולמית – אז כמובן שאין לכם מה לבדוק את הסעיף הזה כי כן, השרת שלכם מותאם בצורה אופטימלית לאתר וורדפרס.
3. שירות ותמיכה 24 שעות חובה! למה זה חשוב? כי אם פרצו לכם לאתר, אם האתר שלכם נפל מכל סיבה אחרת – אתם צריכים לקבל מענה מחברת האחסון באופן מיידי.
ולא משנה אם זה קרה בשבת בבוקר או ברביעי ב – 12 בלילה. אתם צריכים מענה מיידי ועזרה באותו הרגע.
4. חשוב חשוב ביותר! מהירות זמן טעינת העמודים של האתר שלכם. כן זה קשור לאיכות שרת האחסון שלכם (ובנוסף זה קשור לאופן שבנו לכם את האתר – האם יש שם אלמנטים “כבדים” שגורמים לעמודים באתר שלכם לעלות לאט כמו תמונות למשל). 2 סיבות למה צריך להיות לכם אכפת כמה זמן לוקח לעמודים באתר שלכם לעלות כשהגולש מנסה לגלוש באתר שלכם –
א. לגולש אין סבלנות. אין. נגמרה הסבלנות מזמן. יותר מ- 2 שניות מקסימום 3 והוא כבר הלך למקום אחר כי הוא חושב שהאתר שלכם לא עובד. אז ראשית, אתם מפסידים לקוחות אם הגולשים צריכים לחכות לאתר שלכם שייעלה. .
ב. גוגל לא אוהב את זה – אם האתר שלכם עולה לאט – הוא גם יעוף מתוצאות החיפוש. כי גם לגוגל אין סבלנות. אין לו סבלנות לאתרים שלא איכפת להם מהלקוחות שלהם…
5. אם עוד לא הקמת אתם האתר ואתם מתכוונים להקים אותו בעצמכם – אתם צריכים שתהיה לכם את האפשרות להתקין את הוורפדרס בקליק אחד דרך המערכת של חברת האחסון. זה אם אתם בעלי עסקים שלא מהתחום הטכני של האתרים, הדרך היעילה ביותר להתחיל לעבוד היא על ידי האופציה של התקנת הוורדפרס בקליק אחד (one click installation) מה שזה אומר הוא שבמהלך פתיחת החשבון שלכם בחברת האחסון אתם יכולים להקליק על כפתור שמתקין לכם את גרסת הוורדפרס העדכנית ביותר וזה הכל. אחרי התקנת הוורדפרס כמובן זה הזמן לבחור תבנית עיצוב ולהתקין גם אותה.
אז אחרי שבחרתם חברה, איזו תכנית לבחור? כל חברה תמיד מציעה 3 אפשרויות. האפשרות היקרה והמתקדמת ביותר – אין צורך בה, יש בה הרבה פונקציות נוספות שלבעל עסק שיש לו אתר אחד בד”כ אין צורך בהן. אז איך בוחרים בין שתי התכניות הזולות יותר? אם יש לכם אתר בסיסי עם תנועה מאוד מצומצמת לאתר – כלומר אתר תדמית שיש בו מעט עמודים והתנועה בו מאוד מעטה – מספיק בהחלט החבילה הזולה ביותר. אם יש באתר שלכם הרבה עמודים (עשרות – מאות) ואתם גם כל הזמן מעדכנים אותו ומוסיפים תכנים ויש לכם תנועה לאתר ממקורות שונים (למשל תנועה נכנסת לאתר מרשימת הדיוור שלכם, תנועה שמגיעה מגוגל, מפייסבוק וכו’) – אז מומלץ לבחור בתכנית הבינונית (התכנית האמצעית בטבלת התכניות) כדי לוודא שהאתר שלכם יכול לעמוד בעומס ולהמשיך לתפקד בצורה יעילה.
קדימה, לכו לבחור נכון את אחסון האתר שלכם וככה תמנעו תקלות מעצבנות כשהלקוחות שלכם מגיעים לאתר.
כתיבת תגובה