שלום כאן אפרת רוזנבוים והיום אני רוצה להראות לכם כלי חיפוש מילות מפתח, כלי שבעזרתו תוכלו למצוא ביטויים שאתם רוצים לקדם בגוגל עבור אתר העסק שלכם (לצפייה בסרטון ההדרכה נוסחת 3 השלבים לקידום האתר שלך בגוגל הקליקו כאן), בעזרת הכלי הזה תוכלו לראות אילו ביטויים כדאי לכם לקדם ולהופיע איתם בתוצאות החיפוש של גוגל (בזמן שהלקוח שלכם מקליד את הביטוי הזה בגוגל).
עד סוף שנת 2016 בערך יכולנו להשתמש במתכנן מילות המפתח של גוגל, כלי חינמי של גוגל, שנתן לנו את האפשרות לבדוק ביטויים שונים שאנחנו חושבים שאנחנו רוצים לקדם בגוגל ויכולנו להיכנס לכלי הזה ולבדוק את הביטויים האלו והכלי נתן לנו את נפחי החיפוש החודשיים לכל ביטוי שרצינו לבדוק.
מה שקרה בסוף 2016 זה שגוגל החליטו פתאום להפסיק להיות “נדיבים” במידע שלהם על החיפושים שמתבצעים וכרגע כל מי שיש לו חשבון גוגל אבל לא מפרסם דרך גוגל אדוורדס, לא מפרסם עם באנרים באתרים הגדולים ברשת (מה שנקרא “רשת המדיה”) ולא מפרסם ב”רשת החיפוש” שזה פרסום בתוצאות החיפוש של גוגל, ובעצם כל מי שלא משתמש בגוגל אדוורדס ומשקיע כסף בתשלום על הקלקות על מודעות הפרסום שלו, בעצם נחסמה לו האפשרות לקבל את המספר המדויק של החיפושים שנעשים מדי חודש על הביטויים שהוא רוצה לבדוק.
כלומר אם אתם רוצים היום לבדוק ביטוי מסוים במתכנן מילות המפתח, אתם מקבלים טווחים של מספרים, זו מן הערכה כזו שהיא מאוד רחוקה מהמציאות ומהמספר המדויק של החיפושים שנעשים מדי חודש למשל אפילו לנוע בין 1000 – 10,000 חיפושים (זו למשל קטגוריה מאוד שכיחה שמוצגת עכשיו במתכנן מילות המפתח) מה שאומר שזו הערכה גסה ביותר שלא נותנת לנו שום מידע שנוכל להתבסס עליו ולהחליט אם כדאי לנו לקדם בגוגל את הביטוי הזה או לא.
כאן אני מראה לכם כלי אחר לחיפוש מילות מפתח , כלי חילופי שהרבה מקדמי אתרים משתמשים בו , יש לו גם גירסה חינמית וגם בתשלום ואנחנו נדבר בהמשך מה ההבדלים ביניהם וזה כלי מעולה שאתם יכולים להשתמש בו ולא צריכים לחכות לקבל את המידע מגוגל (למי שלא מפרסם בגוגל אדוורדס היום). הכלי הזה נקרא SEMRUSH ואנחנו רואים כאן את דף הכניסה של האתר, יש לנו שדה חיפוש ופה אנחנו ישר כותבים את הביטוי שאותו אנחנו רוצים לבדוק ובוחרים את המדינה שאנחנו רוצים לדעת את היקף החיפושים שמבוצעים בה. בברירת המחדל זה מופיע על ארה”ב ואנחנו נשנה את זה לישראל –
והנה אנחנו רואים את התוצאות, קודם כל הביטוי שאנחנו חיפשנו מופיע ראשון עם נפח החיפושים החודשיים שלו, ומתחת לביטוי הזה וגם מצד ימין אנחנו רואים עוד ביטויים רלבנטיים וגם כפתור של view full report כלומר בשביל לראות את הדו”ח המלא של כל מילות המפתח הרלבנטיות שהוא מצא, שקשורות לחיפוש הראשוני שאנחנו עשינו. נכון שאנחנו רואים כאן פחות ביטויים ממה שבד”כ מתכנן מילות המפתח היה נותן לנו אבל צריך לזכור שמתכנן מילות המפתח הרבה פעמים נותן לנו גם ביטויים שבכלל לא רלבנטיים ואנחנו צריכים לנפות אותם בעצמנו וכאן יש רק ביטויים שבאמת רלבנטיים לאותו חיפוש ראשוני, לאותו תחום עיסוק (מה שחוסך לנו לחפש את הרעיונות האלה בעצמנו).
כשמקליקים על הכפתור כדי לראות את הדוח המלא, אנחנו מקבלים 10 ביטויים רלבנטיים ומתחתם יש חלק בצבע דהוי שאותו אנחנו לא יכולים לראות כל עוד אנחנו בגרסה החינמית של הכלי –
אם אנחנו רוצים לעשות מחקר מילות מפתח מקיף ולייעל את העבודה שלנו (במקום שנצטרך לחפש ביטוי ביטוי ידנית) אז בהחלט שווה הגרסה בתשלום כי מחקר מילות מפתח בחברת קידום אתרים מקצועית עולה אלפי שקלים.
בנוסף על היעילות של קבלת כל הביטויים והרעיונות מהכלי יש כאן גם משהו נוסף טוב והוא עמודה של התחרות בתוצאות החיפוש הטבעיות! (העמודה שנקראת KD) והיא מראה לנו הערכה עד כמה יהיה לנו קל או קשה לקדם את האתר שלנו בתוצאות החיפוש הטבעיות על כל ביטוי שרשום כאן. המספרים האלה מייצגים אחוזים (עד 100) כאשר ככל שהמספר גבוה יותר זה אינדיקציה לתחרות גבוהה יותר ולהיפך –
למי שעוד לא נכנס מעולם למתכנן מילות המפתח אני רוצה להזכיר שאומנם גם שם יש לנו את העמודה של CPC (cost per click) שמייצגת את המחיר שנשלם על כל קליק במידה ונפרסם מודעה בגוגל אדוורדס שתופיע בכל פעם שמחפשים את הביטוי הזה בגוגל ויש לנו שם גם עמודת תחרות אבל עמודת התחרות שם מדברת על התחרות בפרסום, התחרות בגוגל אדוורדס ולכן היא לא רלבנטית עבורנו אם אנחנו עושים חיפוש מילות מפתח בשביל לקחת החלטה על קידום של ביטוי מסוים בתוצאות החיפוש הטבעיות של גוגל. המדד שאנחנו מקבלים כאן ב semrush בהחלט יכול לתת לנו הערכה עד כמה התחרות בתוצאות הטבעיות היא גדולה, בינונית או קטנה, וזו אפשרות טובה למי שלא מתכוון ללכת ולבדוק ביטוי ביטוי במספר מדדים כדי להגיע למסקנה מה גובה התחרות בתוצאות החיפוש הטבעיות של גוגל.
דבר נוסף שהכלי הזה מאפשר לי והוא מאוד משמעותי וחשוב, הוא לראות את תוצאות החיפוש הטבעיות בגוגל על הביטוי שאני בחרתי, כלומר לראות את כל האתרים שמופיעים בעמוד הראשון, השני , השלישי וכו’ (תוצאה 1 – 10 היא בד”כ העמוד הראשון בגוגל, מתוצאה 11 זה העמוד השני וכו’) את המיקום שלהם בתוצאות וגם את כתובת העמוד הספציפית שמופיעה כדי שאני אוכל לבדוק את המתחרים שלי, לראות מה הם עשו ולחשוב אם אני יכולה לעשות טוב יותר. לפני שאני מקבלת החלטה על קידום ביטוי, במיוחד אם התחרות שלו גבוהה, כדאי לראות מי המתחרים שלי ומה הרמה שלהם ומה הם עשו עד היום, אז תוצאות החיפוש שמופיעות פה מאוד משרתות אותי, מה גם שאלו תוצאות אובייקטיביות ולא מוטות כמו שהיה קורה אם אני הייתי נכנסת לגוגל ומחפשת את הביטוי הזה בעצמי, שאז גוגל היה מציג לי תוצאות מיוחדות שקשורות לחיפושים הקודמים שלי והביקורים הקודמים שלי באתרים שונים-
בגירסה החינמית אתם יכולים לבצע עד 10 חיפושים כאלה ביום. אם אתם רק רוצים לבדוק כל פעם ביטוי אחד בצורה רנדומלית אז כמובן שהגרסה החינמית מספיקה בהחלט.
אז מי צריך את הגרסה בתשלום?
- בעלי עסקים שרוצים לבצע מחקר מילות מפתח לאתר שלהם – אם אתם רוצים לעשות מחקר מילות מפתח שלם בפעם אחת ובצורה יעילה אז תצטרכו את הגרסה שבתשלום כדי לקבל את כל הרעיונות הנוספים שהוא מציע, כי הגרסה החינמית מאפשרת רק לבדוק ביטוי ביטוי בנפרד מבלי לקבל את כל הרעיונות הנוספים של מילות המפתח (והרעיונות הנוספים הם הרבה מאוד).
כדי לבצע מחקר מילות מפתח חד פעמי לפני שמתחילים לקדם אתר/ לבנות אתר למשל – אפשר להירשם לתכנית בתשלום חודשי כדי לקבל את כל מילות המפתח הנוספות שהוא מציע (בלשונית prices להירשם ל – monthly plans ) עד שאתם מסיימים את המחקר (או מורידים את כל הנתונים שאתם רוצים על המתחרים שלכם:).
- אם אתם מקימים אתרים ללקוחות/ מקדמים אתרים ללקוחות ואתם רוצים לבצע מחקרי מילות מפתח ולהוציא דוחות מקצועיים מהמערכת הזו אז זה מצוין ונראה מאוד מקצועי וגם מייעל את העבודה ומקצר אותה. ואז
כדאי להירשם בתכנית השנתית שלהם כי הם נותנים הנחה של 20% על המחיר השנתי.
כתיבת תגובה