מהרגע הראשון שבו עולה אתר אינטרנט חדש לאוויר, ישנה מטרה אחת בולטת שעומדת לנגד עיני בעל העסק והיא להביא הרבה גולשים אל האתר ומהר! כדי להשיג את המטרה החשובה הזו, נוקטים בעלי עסקים בשיטות שונות לרבות חיפוש ביטויים שונים אשר יהוו את מילות המפתח של האתר ודרכן ייכנסו הלקוחות אל האתר בהמוניהם.
השיקולים אשר עומדים לרוב לנגד עיניו של בעל העסק הם שניים:
א. למצוא ביטוי בעל נפח חיפוש גדול
כשרואים את כל הביטויים בכלי מילות מפתח גוגל, בדרך כלל קורצים הביטויים בהיקפי חיפוש של אלפים לחודש. בעל עסק שמסתכל על הנתונים הללו מתחיל לדמיין בעיני רוחו את היום שבו הוא מגלה שביקרו באתר שלו מאות אנשים, בוצעו רכישות באתר והעסק משגשג.
ב. למצוא ביטוי בעל נתוני תחרות נמוכים
כדי שלא לבזבז שעות רבות ומשאבים כספיים כדי להביא את האתר לעמוד הראשון בגוגל על מילת המפתח הזו.
אז מהי הטעות הגדולה שמבצעים בעלי עסקים כשהם מבצעים חיפוש מילות מפתח כמו זה?
הם שוכחים את הלקוח! ברגע אחד של בלבול, הם נוטים להסתנוור מנתוני התחרות והחיפושים עד שהם בוחרים בביטויים שלא משקפים נאמנה את המוצר או השירות שלהם.
והנה דוגמא פשוטה, בעל עסק אשר מייצר ומשווק עטיפות מהודרות ליומנים- יטעה אם בביצוע חיפוש מילות מפתח יבחר לקדם את הביטוי “יומן”. לקוח אשר מחפש יומן חדש וייכנס אל אתר שאין בו אף יומן אלא רק עטיפות ליומנים, לא יוכל לקבל את מבוקשו ויצא מהאתר מתוסכל על בזבוז הזמן.
גם אם מצאתם ביטוי גנרי (למשל: יומן) שיש לו חיפושים רבים יותר מהביטוי הממוקד שלכם (למשל: עטיפות מהודרות ליומנים) וגם אם במקרה לביטוי הגנרי יש תחרות יחסית קטנה, אל תיפלו למחשבה שאולי ניתן יהיה לעניין/ לשכנע לקוח שמחפש יומן לרכוש גם עטיפה ליומן. עדיף להפנות את מאמצי הקידום שלכם אל עבר הלקוחות הממוקדים שלכם שאכן מחפשים את המוצר שלכם.
התוצאות השליליות והבלתי נמנעות של הבאת תנועה לא נכונה ולא ממוקדת לאתר הן שתיים-
1. שהיה קצרה של הגולש באתר ויציאה מיידית
כאשר גוגל רואה כי הגולשים ממהרים לצאת מהאתר הוא מוריד את האתר שלכם בדירוג של תוצאות החיפוש, כתוצאה מאי רלוונטיות לביטוי המקודם. אכן, זוהי פגיעה קשה במאמצי הקידום שלכם.
2. אי יכולת המרה
גולש, אשר במאמצים רבים הבאתם אל האתר שלכם, אשר יצא במהירות מהאתר (מתוסכל שבזבז זמן ולא מצא את שחיפש) לא יכול להפוך ללקוח! האם לא זו הייתה המטרה הראשונה שלשמה הקמתם את האתר? להפוך גולשים ללקוחות?
בתהליך חיפוש מילות מפתח חדשות לאתר, לפני שבוחרים מילת מפתח חדשה לקידום, כדאי לבדוק טוב טוב כי הביטוי באמת פונה ללקוח שלכם, שהוא ממוקד ומסביר בצורה הטובה ביותר מה הלקוח ימצא באתר שלכם אם הוא ייכנס. שהוא לא עמום, לא רחב מדי וכשהלקוח ייכנס לאתר דרך הביטוי הזה הוא גם באמת ימצא את מה שהוא חיפש- לא בערך, בדיוק.
אהבתם? שתפו את החברים↓