נכון “מחקר מילות מפתח” נשמע כמו משהו גדול, קשה ומורכב שכנראה לא בר ביצוע בצורה עצמאית ע”י בעל העסק. האמת היא שכל אחד יכול לעשות את זה אם הוא רק יודע לעשות את זה נכון.
הרבה אנשים מתחילים לבצע את המחקר ונוטשים באמצע או שמסיימים להעלות על הדף הרבה ביטויים ובסוף לא יודעים מה לעשות איתם ובמה לבחור.
במאמר הזה נתמקד בטעויות הכי נפוצות שגורמות לכישלון מחקר מילות מפתח כדי שכשתבצעו את זה, תוכלו כבר מההתחלה לדלג על כמה מכשולים עיקריים.
- לבצע מחקר מילות מפתח עם “סוג התאמה” לא נכון – בכלי מילות המפתח יש בצד ימין עמודה שמאפשרת לנו לבחור עד כמה הנתונים שיוצגו לנו יהיו מדויקים ומתאימים לביטוי הספציפי שבחרנו לחפש. ההתאמה היחידה שאתם צריכים לסמן כאן היא “התאמה מדויקת” – הסימון כאן יראה לנו את כמות החיפושים לביטוי המדויק (ללא תחיליות, הוספת מילה לפני או באמצע או בסוף וכו’) וזה הנתון שאנחנו רוצים לראות.
- להתייחס לעמודת התחרות שמציג כלי מילות מפתח גוגל – עמודת התחרות (המופיעה משמאל לביטוי ומסווגת את התחרות בביטויים “גבוהה”, “בינונית, נמוכה) אינה רלבנטית כלל לביצוע מחקר מילות מפתח לקידום אורגני (קידום בתוצאות החיפוש הטבעיות) אלא מתייחסת לתחרות על מילות המפתח בפרסום באדוורדס (המודעות הממומנות של גוגל המופיעות בתוצאות החיפוש).
- לבחור ביטויים שלא משרתים אותנו מהבחינה השיווקית – לפעמים אנחנו רואים ביטויים שיש להם נפח חיפושים טוב והתחרות עליהם נמוכה ואנחנו נמשכים מיידית לקדם את הביטויים הללו למרות שמהבחינה העסקית והשיווקית הם לא מתאימים לנו בכלל. למה הכוונה? אם עסק לקידום אתרים ינסה לקדם את הביטוי “קידום אתרים בחינם” למרות שהוא בהחלט לא נותן שירותים בחינם, לא רק שהוא מבזבז מאמצים על קידום אלא גם יגיעו אליו גולשים לא ממוקדים שגם לא יהפכו ללקוחות.
- להיסחף אחרי ביטויים גנריים שיש להם הרבה מאוד חיפושים – כן מפתה בהתחלה. עד שמבינים שקידום ביטוי מאוד תחרותי יכול לקחת אפילו מעל שנה בעבודה קשה. בנוסף, הלקוחות שמגיעים מהביטויים הגנריים הללו יכולים להיות מרביתם לא ממוקדים ולא מתאימים לעסק שלכם.
- להחליף את מילות המפתח של האתר כל פעם שאנחנו מוצאים מילת מפתח “טובה יותר” – כמו בכל דבר צריך סבלנות. בחרתם? תתחילו לקדם ותעבדו בצורה עקבית. אם תחליפו כל פעם את מילות המפתח בעצם תעברו ל”תחילת התור” כל פעם מחדש.
- להתעלם מביטויי זנב ארוך – אלו ביטויים שהם ארוכים יותר וממוקדים יותר אבל בד”כ הפ גם הביטויים בעלי היקפי החיפושים הנמוכים יותר. בגלל שהתחרות עליהם היא נמוכה הרבה יותר משאר הביטויים הכלליים לא כדאי בכלל להתעלם מהם. אם תאספו כמה וכמה ביטויים בעלי היקפי חיפושים נמוכים שתוכלו להגיע איתם לעמוד הראשון במהירות, זה יהיה שווה לכם מאוד – מספיק עוד מספר לקוחות בודדים שהתקשרו אליכם בחודש כדי להגדיל את ההכנסות החודשיות שלכם וזאת בהשקעה מאוד קטנה של זמן ובלי לחכות חודשים או שנים.
תבחרו ביטויים ממוקדים יותר, בעלי היקפי תחרות נמוכים יותר ותוכלו לא רק להגיע לתוצאות הרבה יותר מהר אלא גם תקבלו את הלקוחות שבדיוק מתאימים לעסק שלכם. - להתמקד רק במילות מפתח שמייצגות את המוצר/ השירות שלכם – לא כל הלקוחות יודעים מה הפתרון שמתאים להם. אבל הם יודעים מה הבעיה. לכן, כדאי לחפש גם את הביטויים שמהווים את “הבעיות” או “הצרכים” של הלקוח וכך לפגוש את הלקוח כבר בנקודה הזו ולהציע לו את הפתרון שלכם.
אפרת רוזנבוים היא מדריכה עסקים קטנים בסמינרים והדרכות אינטרנטיות לקידום עצמאי של האתר שלהם בגוגל. מומחית בשיווק ובקידום אורגני.
נוסחת השלבים שתקפיץ את האתר שלך לעמוד הראשון בתוצאות החיפוש של גוגל מחכה לך בקישור הזה – איך לקדם אתר בגוגל