היום ניתן מענה לשאלה מאוד חשובה בתחום קידום בגוגל של האתר שלכם והיא איך לבחור דומיין לאתר שלנו, כלומר איך לבחור כתובת לאתר שלנו.
יש הרבה שיקולים חשובים שצריך לקחת בחשבון בבחירת הדומיין מבחינת קידום עסקים בגוגל וחבל לקנות דומיין ולרוץ איתו כמה שנים ואח”כ להחליף אותו כי יש לזה משמעויות מבחינת הקידום שלנו בגוגל.
אז בואו נתחיל, נכנסים לאחד מאתרי רשמי הדומיינים, אני אישית רוכשת דומיית ב livedns אבל אפשר לקנות דומיין בכל רשם דומיינים מוכר אחר.
בתצוגת החיפוש של הדומיינים אנחנו יכולים לכתוב כל דומיין שאנחנו רוצים לבדוק והאתר יעדכן אותנו אם הדומיין פנוי או לא.
הדבר הראשון שאנחנו צריכים לחשוב עליו הוא מה הביטוי שיהיה כתוב בכתובת האתר שלנו, האם זה צריך להיות שם העסק שלנו או האם זה צריך להיות מילת מפתח, כלומר איזה שהוא ביטוי שאנחנו יודעים שהלקוחות שלנו מחפשים?
מבחינת גוגל הדברים האלה עברו ממש שינוי מהותי בשנים האחרונות, לפני מספר שנים – אם הייתם מצליחים לקנות דומיין שהוא מילת מפתח מדויקת שחשובה לעסק שלכם, כבר יש לכם קפיצה משמעותית בקידום עוד בלי לעשות שום דבר אחר, 50% מהקידום כבר נעשה.
היום לעומת זאת, זה בדיוק ההיפך, אם אתם קונים דומיין שהוא בעצם מילת מפתח מדויקת אז גוגל “ישים עליכם עין” ויבדוק כל פעולה שאתם עושים בקידום שלכם, כי כל פעולה בקידום שהיא פעולה “מפורשת ומוצהרת” כפעולת קידום – גוגל בודק אותה לעומק ופעולות כאלה בעצם מעלות אתכם על “הרדאר” של גוגל. מילת מפתח מדויקת היום היא לא ביטוי טוב לדומיין שלכם. אנחנו כן רוצים קצת הטיות של הביטוי, אנחנו כן רוצים ביטויים יותר שיווקיים, ביטויים שיש להם משמעות והם ברורים – אלו דומיינים נכונים יותר לקידום שלכם היום.
כשאנחנו רוצים לבחור היום דומיין, יש 2 כיוונים שאנחנו יכולים לחשוב עליהם –
1. שם המותג שלנו – יש לכם שם של עסק, שם מותג שהוא ידוע ומוכר או שאתם רק עכשיו מקימים אתר לראשונה אבל יש לכם שם של עסק. שם העסק הזה יכול להיות כתובת הדומיין שלכם. בנוסף חשוב לשים לב שהדומיין הזה צריך להיות באנגלית, ותכף נראה בהמשך למה דווקא באנגלית ולא בעברית.
2. אם אין לכם כרגע שם של עסק/ מותג מסוים , אתם יכולים לבחור ביטוי שיש לו משמעות שאפשר להבין ממנו מהו תחום ההתמחות של העסק הזה. למשל הביטוי homedesign הוא ביטוי בעל משמעות בתחום עיצוב הבית. אם הגולש רואה את הדומיין הזה בתוצאות החיפוש הוא ישר מבין על מה האתר הזה מדבר.
ושוב לאו דווקא מילת מפתח אלא ביטוי שיש לו משמעות בעיני הלקוח שלי והביטוי גם נלקח מתוך השפה של הלקוחות שלי.
עוד חשוב לשים לב, מבחינת הקידום בגוגל, לאורך הדומיין – יש עדיפות ברורה לדומיינים קצרים מאוד. גם מבחינת הנראות השיווקית שלכם בתוצאות החיפוש, זה לא נוח לגולש להתרכז כדי לנסות לקרוא דומיין שהוא מאוד מאוד ארוך. דומיין קצר זה אומר מילה אחת עד שתיים. לא תמיד זה מתאפשר לנו לרכוש דומיין כזה זה נכון, יכול להיות ששם המותג שלנו לא נכנס במילה אחת או שתיים ויכול להיות גם שהשם שרצינו לדומיין בכלל לא זמין ואי אפשר לקנות אותו, אבל אנחנו כן רוצים לשאוף לזה שהדומיין שלנו יהיה כמה שיותר קצר וכמה שיותר ברור.
עכשיו נתייחס לשאלה האם כדאי דומיין בעברית או באנגלית.
דומיינים באנגלית , כדוגמת התמונה שכאן, הם דומיינים שהם הרבה יותר ידידותיים לגוגל.
גוגל מבין את המשמעות של הדומיין והוא מבין על מה האתר מדבר ובנוסף הדומיין נראה הרבה יותר טוב בתוצאות החיפוש וזה גם עוקף את כל הבעיות הטכניות שבעלי דומיינים בעברית נתקלים בהן כמו למשל שכשהם מעתיקים את הדומיין למקום אחר באינטרנט אז ה – www והחלק של ה- co.il מתהפכים כך שזה כבר נראה מאוד לא טוב ולעיתים גם בלתי ניתן להקלקה.
כשאנחנו מדברים על דומיין בעברית הכוונה לדומיין שנראה כך –
לעיתים גם הדפדפן יציג את הדומיין בעברית בצורה כזו –
וזה בגלל שנעשה תרגום של הדומיין וזה נראה ממש רע, נראה יותר כמו ספאם מאשר כתובת של אתר ובנוסף גם הגולש שרואה את הכתובת הזו לא יכול להבין על מה האתר הזה מדבר.
בנוסף, כשאתם רוצים להגיד ללקוח מהי כתובת האתר שלכם זה יהיה לו הרבה יותר קל להבין, לזכור ולהיכנס לאתר שלכם אם כתובת האתר שלכם כולה באנגלית והוא לא צריך להחליף שפות באמצע ההקלדה של כתובת הדומיין. אם תתנו לו כתובת דומיין בעברית יהיה לו קשה להבין איך להקליד את זה ובסופו של דבר זה יוריד בהרבה את אחוז הכניסות לאתר שלכם כי זה פשוט לא ידידותי ופשוט.
ולפני סיום, נתייחס לנושא הסיומות של כתובות אתרים. גם את הסיומת אתם יכולים לבחור ברשם הדומיינים.
סיומת co.il היא הסיומת הכי טובה מבחינת קידום בגוגל לאתר ישראלי שהלקוחות שלו כאן בארץ. גם אם הדומיין שרציתם לא פנוי, אל תתפתו לקנות את הדומיין הזה בסיומת אחרת מ co.il .
בתקופה האחרונה החלו לצוץ הרבה סיומות שונות ומשונות, הן לא טובות כמו הסיומת co.il שהיא עדיין הסיומת הכי טובה בשבילכם מבחינת קידום.
אם אין את הדומיין שרציתם, תנסו לחשוב מחוץ לקופסא ולהיות יצירתיים בקשר לביטויים שאתם לוקחים עבור כתובת האתר שלכם, עדיין תוכלו למצוא ביטויים טובים מאוד שייצגו אתכם נאמנה, גם יהיו ברורים , שיווקים וטובים לקידום שלכם בגוגל.
בהצלחה!
האם תוספת של – מקף – פוגעת בקידום של גוגל?
הי סמדר, שאלה מצוינת, אם מדובר בדומיין שהוא מילת מפתח מדויקת, אז המקף רק נותן עוד סיבה “לחשוד” שיש פה פעולות קידום יזומות וספאמיות, אם הדומיין הוא פשוט ביטוי בעל משמעות אז המקף לא ממש משנה, כעקרון עדיף בלי המקף אבל כל מקרה לגופו, תמיד צריך לראות איך זה נראה ויזואלית ואז להחליט. אבל שוב, כשמדובר על מילת מפתח מדויקת, המקף יכול להרע את המצב.