אחד מהכלים המשמעותיים ביותר שגוגל נותן לנו לקידום האתר שלנו בתוצאות החיפוש הטבעיות הוא כלי מנהלי אתרים של גוגל (Google Webmaster Tool שלאחרונה שונה שמו לשם חדש והוא נקרא google search console).
למרות המידע הסופר חשוב שנמצא שם, מיעוט מבעלי העסקים בכלל מכירים את הכלי הזה ורוב האתרים בכלל לא מחוברים אליו. וגם אם פעם חיברו את האתר שלכם לכלי הזה (מי שבנה עבורכם את האתר / מקדם האתרים שלכם), הרבה בעלי אתרים לא יודעים איך מגיעים אליו ומה כדאי לבדוק שם.
אז במאמר הזה אני הולכת לסקור עבורכם את 3 הסעיפים המשמעותיים ביותר שכדאי לכם להכיר בכלי מנהלי אתרים כדי שגם אתם תוכלו לקבל מגוגל מידע מהיר על האתר שלכם ועל מצבו – הדברים שמשפיעים על פוטנציאל קידום האתר שלכם.
אז לפני שמתחילים, אם לא שמעת מעולם על כלי מנהלי אתרים ויש לך אתר, כדאי לבקש מבונה האתר שיחבר את האתר שלך לכלי הזה.
מומלץ לחבר את האתר לכלי הזה כבר עם עלייתו לאוויר כי צבירת הנתונים על האתר מתחילה רק מרגע ההתחברות לכלי.
3 דברים סופר חשובים שכדאי לבדוק בכלי מנהלי אתרים –
אחד – תיבת הדואר שלך להודעות מגוגל (הודעות לא נעימות, חייבת לומר מראש…), ואם עשית מאמצים לקדם את האתר שלך בגוגל והאתר לא התקדם חשוב להתחיל בדיוק מהמקום הזה – ערוץ התקשורת שלך עם גוגל.
איפה תיבת ההודעות שקיבלנו מגוגל? בכניסה לכלי מנהלי אתרים יש מקום מיוחד להודעות מגוגל והמקום הזה צריך להיות תמיד ריק!
הנה צילום מסך מתוך כלי מנהלי אתרים –
הודעות כלי מנהלי אתרים יכולות להיות למשל, שגוגל זיהה פעולות קידום אתרים לא טובות שביצעתם – זה יכול להיות שהתוכן שלכם מלא ודחוס במילות מפתח
או שהכנסתם קישורים לא טובים לאתר שלכם, או שהשתמשתם בפעולות אוטומטיות לקבל קישורים לאתר שלכם..
בכל מקרה ברגע שגוגל עלה על זה בבדיקה והודיע לכם כאן את ההודעה שלו, תדעו שההתאוששות היא לא פשוטה בכלל ולרוב האמת היא בכלל בלתי אפשרית.
תמיד תזכרו שקידום אתרים הוא תחום איכותי! פעולות מניפולטיביות לא רק שלא יקדמו אתכם אלא יפגעו בכל מאמצי השיווק שעשיתם עד היום לאתר שלכם. אז גם אם מציעים לכם את התוכנה הכי מתקדמת בשוק שתפיץ בשבילכם בצורה אוטומטית תכנים / קישורים – תדעו שזה בדיוק “הבור השחור” שאתם לעולם לא רוצים ליפול אליו.
השני – כלי מנהלי אתרים מציג לנו את כל “שגיאות הסורק” שהתגלו באתר שלנו בפעם האחרונה שהוא ביקר באתר שלנו וניסה לסרוק אותו.
שגיאות כאן מראות שגוגל בא לבקר באתר שלך והדלת לא היתה פתוחה, או יותר נכון – טרקת לו את הדלת בפרצוף (ככה זה יפה?)
כאן יש הודעות שמפרטות את כל העמודים באתר שלכם שכשמגיעים אליהם כתוב משהו כמו “הדף לא נמצא” (גוגל, שכבר היה פעם באתר שלכם, ומכיר את העמודים הקיימים, כי זה כמובן שמור לו בזכרון, בא שוב ומחפש את העמודים האלה. אם חלקם לא נמצאים שם כשגוגל יבוא לבקר בפעם הבאה – הוא יגיד לעצמו – באתי לבקר כי ידעתי שהדפים שלך שם וכשהגעתי מסתבר שהם נעלמו! ככה לא מכניסים אורחים…)
השגיאה הזו של דף לא נמצא נקראת גם שגיאה 404 .
אם ראיתם שם פירוט של שגיאות – צריך לפנות למתכנת שיסדר לכם את זה.
איך הגיעו לאתר שלכם השגיאות האלה? זה יכול לנבוע מכל מני סיבות ולמשל –
שהעליתם עמוד תוכן באתר ויום אחד החלטתם למחוק אותו כי אתם כבר לא מוכרים את המוצר שהופיע בעמוד הזה / בגלל ששיניתם מיקוד בעסק שלכם והפסקתם לתת שירות מסוים/ בגלל שקבעתם כתובת עמוד מסוימת ואחרי שהעמוד פורסם רציתם לשנות את כתובת העמוד (ועד היום גוגל מזכיר לכם את זה..)
שגיאות נוספות שאפשר לראות כאן זה מה שנקרא “שגיאות שרת” כלומר, גוגל הגיע לסרוק את האתר ושגיאה בשרת האחסון שלכם גרמה לכך שאי אפשר יהיה לסרוק את האתר (הוא גם יודיע לכם מתי בדיוק זה קרה).
מסך משמח שתרצו לראות הוא כמו המסך שאני מצלמת לכם כאן מהאתר שלי –
השלישי, להעלות את מפת האתר שלכם לכלי מנהלי אתרים של גוגל – מה שנקרא “להגיש” לגוגל את מפת האתר שלכם.
מפת האתר שלכם מיוצרת בקובץ מיוחד שנקרא קובץ XML והמטרה בייצור מפת אתר היא לבצע תקשורת יעילה של האתר שלכם עם מנועי החיפוש השונים, אצלנו בארץ הכוונה היא לגוגל.
מפת האתר היא כמו “מפת ניווט” כלומר היא מפרטת את כל כתובות העמודים שנמצאים באתר וגם מראה את היררכיית העמודים באתר.
כדי לייצר את מפת האתר – יש תוספי קידום אתרים לוורדפרס שגם מייצרים את מפת האתר, או שתוכלו לפנות למתכנת שלכם שייצר עבורכם את המפה.
כשמפת האתר מוכנה, מגישים אותה לגוגל באמצעות כלי מנהלי אתרים על ידי הקלקה על הכפתור האדום שאנחנו רואים כאן בצילום המסך (הקליקו על התמונה להגדלה)
לאחר שהעליתם את מפת האתר – המפה תהיה בשלב “עיבוד” על ידי גוגל ועד 24 שעות תוכלו לראות כאן בכלי מה התוצאה – האם המפה עלתה תקין, או שהיתה שגיאה כלשהיא והמפה לא עלתה וצריך לבדוק מה הבעיה ולהעלות אותה שוב.
כאן בצילום מסך מהאתר שלי תוכלו לראות תחת עמודת “בעיות” שזה ריק – כלומר המפה עלתה בצורה תקינה (הקליקו על התמונה להגדלה)
התשתית של האתר שלכם וגם הפעולות שאתם עושים – הכול צריך להיות ידידותי לגוגל.
אם לא התחבבתם עליו הוא פשוט לא יציג אתכם בתוצאות החיפוש ולא משנה כמה תתאמצו…
למי שמתחבר לכלי מנהלי אתרים לראשונה –
פשוט לחכות כמה ימים כדי שייצברו שם נתונים ואז לבדוק את הדברים.
לכלים נוספים לקידום עסקים באינטרנט הקליקו כאן
אהבתי!
תודה (:
תודה 🙂
תודה ג’קי 🙂
היי אפרת 🙂
האם אפשר להתחבר לכלי הזה אם האתר שלי בWIX ? ( הדומיין שלי )
הי שמוליק, תודה על התגובה.
מבחינת ההתחברות מה שצריך הוא –
א. שיהיה לך חשבון גוגל
ב. שהמערכת שבה האתר שלך נבנה תאפשר את ההטמעה של הקוד של כלי מנהלי אתרים, זה משהו שאתה צריך לבדוק במערכת שלך.
בהצלחה!
התחברתי 🙂 תודה 🙂
אחלה אפרת, למרות שאני מכיר את הכלי הזה ,תמיד כיף שיש אותך שאת נותנת טיפים מעולים לרענון הזיכרון,וגם כלים משמעותיים , אני מחכה לסדנא הבאה שלך
בתקווה על פרסום בגוגל ובפייסבוק
הי קובי, תודה רבה! שמחה לשמוע, הולכת להיות סדנה כזו ממש בקרוב:)