הצלחת קידום בגוגל ודירוג האתר שלכם בגוגל מושפע מכמה וכמה פרמטרים, כשבד”כ נוהגים בעלי אתרים לשים דגש על יצירת תוכן חדש לאתר ויצירת קישורים אל האתר.
לצפייה בסרטון ההדרכה החינמי “נוסחת 3 השלבים שתגרום לאתר שלך להופיע גבוה בתוצאות החיפוש של גוגל” הקליקו כאן.
כמובן יצירת תוכן חדש היא פעולה חשובה מעין כמוה לקידום האתר שלכם וגם יצירת קישורים חשובה כדי לבנות סמכות לאתר שלכם אך עם זאת מספר הקישורים אל האתר שלכם כבר פחות חשוב בשנים האחרונות מאשר יצירת התוכן המקורי והאיכותי ביותר לאתר שלכם.
מרכיב אחד חשוב בקידום אתרים שבד”כ נשכח או שמעדיפים להמנע ממנו (כי אולי הוא נראה טכני מדי) הוא בדיקה של תשתית האתר. קידום אתרים שוטף חייב לכלול בדיקה שוטפת של תשתית האתר, תיקון תקלות והתאמה אופטימלית של תשתית האתר לסריקה של גוגל. קידום אתר שכולל רק פעולות של כתיבת תוכן
ויצירת קישורים לא יחזיק לאורך זמן עם תשתית שלא מותאמת בצורה הטובה ביותר לסריקה של גוגל. אתר שמקל על גוגל להבין על מה האתר מדבר, גם מקל עליו לסרוק את האתר במהירות
ומבלי להיתקל ב”מחסומים”.
האתר שלנו, שהקמנו בהרבה עבודה קשה, דורש בדיקה עקבית , עדכון ותיקון של בעיות שמתגלות עם הזמן. לעיתים נוצרות שגיאות מסוימות באתר, יכול להיות למשל בגלל שינויים שביצענו באתר (החל משינויים בתכנון האתר ועד מחיקת עמודים שכבר לא רצינו בהם) ורק בדיקה עקבית תוכל לגלות לנו את הבעיות הללו כדי שנתקן אותן.
כדאי לדעת שתיקון השגיאות ועדכון התוכן באתר הוא חשוב ביותר אם אתם רוצים לבצע קידום בגוגל שגם מביא תוצאות, תנועת לקוחות חדשים ושהאתר שלכם לא יישאר מאחור רחוק בתוצאות החיפוש.
קידום בגוגל – הנה 5 דברים שכדאי לבדוק באתר שלכם –
- בדיקה ב- Google Analytics תעזור לכם להעלות את זמן השהיה של הגולשים באתר שלכם – כלי מצוין למעקב אחר כניסה ותנועת הגולשים באתר וצריך לחבר את האתר אליו כדי לבצע מעקב.אם עוברת בראשך המחשבה – אם הם לא קונים או יוצרים איתי קשר אז מה זה משנה לי מה אנשים עושים באתר? אז זה משנה! למה?
- כי אפשר לגלות מאיזו מילות חיפוש אנשים בכלל הגיעו לאתר שלך וזה לאו דווקא המילים שבחרת.
כי אפשר לראות באילו עמודים הגולשים נשארו הרבה זמן (ולחזור לאתר לבדוק מה קורה שם, מה עשית טוב וליישם את זה גם בעמודים אחרים) ולעומת זאת, גם לבדוק מה עשית לא טוב ושגרם לאחוזי נטישה גבוהים מדף אחר. - גם אם אתם לא מבינים שום דבר מהנתונים שמוצגים בכלי הזה, זה עדיין חשוב מאוד לחבר אליו את האתר כי כשיגיע הרגע שתבצעו פעולות לקידום בגוגל של האתר שלכם, תוכלו להשוות ולראות מה השתנה מהתקופה שעברה להיום (האם יש שינוי במילות המפתח שדרכן נכנסים הגולשים, כמה גולשים נכנסו לאתר לפני חודש וכמה החודש הזה וכו’).
- איך בודקים אם האתר שלכם מחובר לגוגל אנליטיקס?
מקלידים בחיפוש גוגל “גוגל אנליטיקס” ומקליקים על התוצאה הראשונה – הנה צילום מסך
מקליקים על “כניסה” (בתצוגת המסך תמצאו את זה למעלה מימין בקטן) ונכנסים בעזרת פרטי חשבון הגוגל שלכם.
אם אתם רואים את כתובת האתר שלכם ויכולים להקליק עליה ולקבל נתונים – סימן שהאתר שלכם מחובר.
אם לא – תפנו לחברת הקמת האתרים ותבקשו שיחברו אתכם / תירשמו בגוגל אנליטיקס ותקבלו קוד שצריך להטמיע באתר – את הקוד הזה תשלחו למתכנת שלכם.
- כי אפשר לגלות מאיזו מילות חיפוש אנשים בכלל הגיעו לאתר שלך וזה לאו דווקא המילים שבחרת.
- להיכנס לכלי מנהלי אתרים של גוגל (Google Webmaster Tool) ולראות אם יש שם הודעות חשובות מגוגל. כן הודעות בשבילכם.
גם כאן האתר שלכם צריך להיות מחובר לכלי הזה כדי שתוכלו לראות את ההודעות. מקלידים בגוגל כלי מנהלי אתרים ומקליקים על התוצאה הראשונה –
אם האתר שלכם לא מחובר – תפנו למי שמתחזק את האתר שלכם והוא יחבר אתכם (גם פה צריך הטמעה של קוד כדי לאמת את האתר).
אז מה איכפת לנו הכלי הזה למנהלי אתרים ועל אילו הודעות מדובר – נתחיל בזה שלא מדובר בברכות לשנה החדשה או במחמאות על האתר החדש שלכם, המדובר ב”אזהרות” על שגיאות חמורות באתר (בקוד למשל), בפריצה אל האתר שלכם או בפעולות “לא טבעיות” של קידום בגוגל שעשיתם כדי לקדם את האתר שלכם וגוגל לא רואה בעין יפה (זה לא חייב להיות משהו שעשיתם בכוונה, יכול להיות אפילו טעות בגלל עצה לא טובה). - לבדוק אם יש קישורים שבורים באתר.
אבל מה זאת אומרת, אני שמתי קישורים מעמוד אחד לשני, מי כבר יכול היה לשבור אותם?? אז זהו שיכול להיות ששמת לינק (קישור) לעמוד שכבר לא קיים באתר שלך, יכול להיות שקישרת למקום מחוץ לאתר שהעמוד שם כבר לא רלוונטי להפניה ויכול להיות שפשוט כתובת הקישור שגויה ומביאה את הגולשים להודעה המתסכלת – “העמוד לא נמצא”.
התוצאות האלו לא רק מתסכלות את הגולשים אלא גם מפריעות לגוגל לסרוק את האתר שלכם בקלות ולהגיע לכל העמודים שרציתם שהוא יגיע אליהם. אפשר לראות רשימה מרוכזת של “קישורים שבורים” כאלה דרך כלי מנהלי האתרים – תחת המושג “שגיאות סורק” – אם יש שם רשימה כזו תפנו למתכנת שלכם שיסדר את זה. - לבדוק מתי הכנסתם תוכן חדש ואיכותי לאתר שלכם.
אם עברו מספר שבועות- כדאי להוסיף תוכן חדש. אבל זכרו – תוכן זה לא אומר לדבר על הדברים בצורה רדודה. תוכן זה אומר לתת ערך לגולש שלכם, להשקיע בכלים איכותיים שאתם יכולים לתת לו. ככל שהתוכן יהיה איכותי ומקורי יותר כך גם תתקדמו יותר בגוגל. שימו לב שהכוונה להוסיף תוכן חדש לאתר ולא לשנות כל פעם את התוכן הקיים באתר.תחשבו על הדברים הקטנים שהלקוח שלכם היה מחפש בגוגל, תחלקו את התחום שלכם לנישות קטנות ובעיות ספציפיות שאפשר לפתור עבורו, קידום אתר אמיתי לוקח בחשבון את “כל עולמו” של הלקוח שלכם, את כל הבעיות שהוא נתקל בהן בהקשר של השירות או המוצר שלכם ואת כל המקומות שהוא היה שמח לעזרה והכוונה. ככל שתעלו בתוצאות החיפוש יותר ויותר פעמים כשהלקוח שלכם מבצע חיפושים שונים – כך הוא ישתכנע להקליק דווקא על התוצאה שלכם ולפנות דווקא אליכם. - לוודא שמילת המפתח העיקרית שבחרתם עבור האתר בכלל מופיעה בטקסט של דפי האתר!
אל תחשבו שגוגל יבין מהטקסט הכללי שבתוך האתר שלכם מהי מילת המפתח החשובה שלכם (הביטוי שהלקוחות שלכם מחפשים בגוגל) וגם יקדם אתכם בביטוי הזה. הביטוי צריך להיות כתוב באתר במפורש ובצורה מדויקת.בצורה מדויקת זה אומר לא בהטיה, לא ברבים במקום ביחיד ולא בשינוי כלשהם.אז מה עושים עם כל זה? בודקים לפחות פעם בחודש מה שלום האתר שלכם בכלים שגוגל מספק לנו, מעדכנים את האתר בתוכן איכותי ומעלים את פוטנציאל הקידום בגוגל.אם הקימו לכם אתר חדש לעסק, קודם כל תבדקו אם קישרו את האתר שלכם ל- 2 הכלים האלו של גוגל ואם לא, תדאגו שיקשרו אתכם, כל המידע שנאגר שם הוא חשוב מאוד עבורכם.קבלו הצצה לשיעור הראשון בקורס קידום בגוגל לבעלי עסקים –