אז מה הסיפור הזה של הכלי של גוגל שנקרא “גוגל אנליטיקס” אני מודה שנתנו לו שם מפחיד במיוחד ורק בגלל השם לדעתי הרבה בעלי עסקים בכלל לא רוצים לשמוע עליו מלכתחילה:)
אבל האמת היא שהכלי הזה לא מפחיד בכלל אם יודעים בדיוק מה לחפש שם…
מכל הדברים שאפשר לראות בכלי הזה, אספתי בשבילכם 5 דברים עיקריים שכל בעל עסק שיש לו אתר חייב לדעת ולגלות לגבי האתר שלו וכל המידע נמצא בכלי הזה של גוגל אנליטיקס, ללא תשלום ובלי שתצטרכו להיות “אנשים אנליטיים” בכלל.
הדבר הראשון שהכלי הזה נותן לכם מידע לגביו הוא כמה אנשים נכנסו לאתר שלכם בחודש האחרון. בעלי עסקים כ”כ עסוקים בהרבה מאוד פעולות שיווק של העסק אבל בסופו של יום הם לא באמת יודעים כמה אנשים ביקרו באתר שלהם (כלומר האם האתר שלהם באמת מתפקד? או שהוא בעצם נשכח, אחרי כל ההשקעה שנעשתה בו). נתון כל כך פשוט וחשוב ביותר.
הנתונים על מספר הכניסות לאתר מופיעים מיד עם הכניסה למערכת גוגל אנליטיקס, כך שלא צריך לחפש אחריהם או לנתח נתונים בשביל לראות אותם ישר, מספיקה הצצה קטנה ואתם “בעניינים”.
זו התצוגה שתראו ישר כשתכנסו למערכת –
הדבר השני החשוב שאפשר להסיק במהירות מגוגל אנליטיקס – זה מקורות התנועה לאתר שלכם – כמה אנשים הגיעו מאיפה.
כמה אנשים למשל הגיעו מתוצאות החיפוש הטבעיות של גוגל (כלומר הגיעו דרך חיפוש ממוקד שביצעו בגוגל והקליקו על התוצאה של האתר שלכם), כמה אנשים הגיעו מפייסבוק, כמה אנשים הגיעו מפרסום בגוגל אדוורדס (מערכת הפרסום של גוגל) ועוד.
למה זה מעניין כמה אנשים הגיעו מכל ערוץ כזה? אם אתם משקיעים כסף באחד מהערוצים האלה – אתם בסופו של דבר תרצו לדעת מה יצא לכם מזה, כמה כסף השקעתם מול כמה לקוחות קיבלתם.
ואם חשבתם שאתם יכולים לקבל את הנתונים האלה ממילא ממי שמנהל לכם את הפרסום בפייסבוק או באדוורדס או מקדם לכם את האתר – אז שימו לב ליתרון משמעותי ביותר שיש לכלי הזה על פני כל ספק שיווק חיצוני שייתן לכם את הפרטים.
כאן, בגוגל אנליטיקס, אתם יכולים לקבל את כל הפרטים של כל הערוצים במסך אחד! פשוט. וגם בכל רגע נתון, בלי לחכות לאף אחד שיישלח לכם אותם.
בצילום שכאן רואים את הערוצים הגדולים, אפשר להקליק על כל אחד מהם ולקבל תצוגה מפורטת יותר –
הדבר המתקדם יותר שאפשר לקבל שם הוא לא רק כמה תנועה הגיעה מכל ערוץ אלא כמה “המרות” היו מכל ערוץ (אצל כל בעל עסק “המרה” היא משהו אחר – יכול להיות שאצלכם המטרה היא יצירת קשר באתר, יכול להיות רכישה של מוצר ויכול להיות הרשמה לניוזלטר). בסופו של דבר, הדבר שהכי מעניין אותנו בקשר למקורות התנועה לאתר, הרבה יותר מאשר כמה אנשים הגיעו מכל ערוץ תנועה כזה, זה כמה המרות הביא כל ערוץ תנועה כזה. המרות זה שורת הרווח של העסק.
הדבר השלישי שאפשר לראות שם בקלות, הוא מאיזה מכשירים הלקוחות שלכם גולשים לאתר. האם רובם גולשים מהדסקטופ (מהמחשב השולחני) או שאולי זה היה כך בעבר אבל מאז דברים השתנו, והיום הרבה מאוד מהלקוחות שלכם גולשים לאתר ממובייל. מכל סוג מכשיר התצוגה של האתר שלכם היא שונה ולעיתים היא יכולה להיות תצוגה בעייתית/ לא ברורה/ עם תקלות.
מתי בפעם האחרונה גלשתם ממובייל לאתר שלכם וראיתם איך הוא נראה? לא לדעת באיזה מכשירים הגולשים שלכם משתמשים זה בעצם לא לדעת מה הם רואים כשהם נכנסים לאתר שלכם.
זה אומר לוותר, ממש לוותר בלי לחשוב פעמיים , על כל הגולשים שמגיעים ממכשירים שאולי האתר שלכם לא מותאם אליהם, לגרום לגולשים תסכול ולנטישה מהירה של האתר.
ביומיום התרגלנו להתעסק כל הזמן בלהביא עוד ועוד לקוחות אל האתר, לראות כמה כסף יוצא על פרסום, למדוד אם זה שווה את זה ולקבל החלטות חדשות וכל זה בלי בכלל להבין האם כשהלקוחות כבר הגיעו לשם הדלת באמת היתה פתוחה לרווחה והשלט על הדלת היה ברור וקריא או שהלקוחות נתקלו בדלת סגורה ובחוויה מתסכלת.
הדבר הרביעי קשור “לאיכות הגולשים” שמגיעים אליכם לאתר. נוכל לבדוק איזה ערוץ תנועה מביא את הגולשים האיכותיים ביותר. גולשים איכותיים זה הלקוחות הפוטנציאליים והממוקדים שלכם. הגולשים שבאמת מחפשים את מה שאתם מוכרים.
איך יודעים אם הגולשים שהגיעו הם איכותיים? איך יודעים אם ערוץ תנועה מסוים, ניקח את פייסבוק לדוגמא, מביא את הלקוחות הממוקדים שלכם ולא סתם גולשים שהקליקו והגיעו לאתר שלכם באקראי?
בגוגל אנליטיקס אפשר לראות כמה זמן הגולשים האלה “בילו” באתר שלכם, כמה זמן הם קראו תוכן , האם הם יצאו מהאתר ישר כשהם נכנסו אליו או שיצאו אחרי שקראו כמה עמודים? כמה מתוך הגולשים שהגיעו דרך ערוץ התנועה הספציפי הזה גם קנו משהו/ יצרו קשר (“המרות” אפשר לראות בקטגוריה שנקראת “רכישה” בתפריט הצד, אבל זה רק אחרי שביצעתם הגדרה של יעדים).
כל אלו מעידים על “איכות” התנועה ועוזרים לנו לייעל את הפעילות השיווקית שלנו בשוטף.
הדבר החמישי שניתן לעשות בקלות בגוגל אנליטיקס הוא להשוות בין תקופות ולראות מה ההבדל בתנועה באתר שלכם בין התקופה לפני שעשיתם קידום בגוגל למשל לבין התקופה שהאתר שלכם כבר מופיע בתוצאות החיפוש, מה ההבדל בין התקופה שהאתר שלכם קיבל רק כמה גולשים בודדים כל חודש לבין התקופה שעשיתם פרסום בפייסבוק, אם יש לכם עונת מכירות של מוצר מסוים – מה ההבדל בכניסות לאתר וכמות הרכישות/ יצירות הקשר בין חודשים יולי אוגוסט 2015 לבין חודשים יולי אוגוסט 2016 ועוד.
5 הדברים שבחרתי כאן הם רק טעימה קטנה מכל מה שיש לכלי הזה להציע לבעלי אתרים, להתייעלות ולשיווק האפקטיבי שלכם.
מה שחשוב להבין על גוגל אנליטיקס הוא שהמידע כבר קיים שם. הוא פשוט מחכה לכם שתסתכלו עליו, שתעיפו עליו מבט, כי רק ברגע שתסתכלו עליו באמת תוכלו לעשות דברים נפלאים חדשים בשביל העסק שלכם. אם תיתנו לו פשוט לשבת שם הוא לא יעזור לכם בכלל (בוודאות, מדיווחים של הרבה בעלי עסקים שנשבעו לעצמם שהם לא נכנסים ל”דברים כאלה” – גוגל אנליטיקס לא עזר להם בכלל).
בפוסט הבא בסדרה – איך לחבר את האתר שלכם לגוגל אנליטיקס בקלות ואיך לבדוק אם כבר חיברו את האתר שלכם לכלי הזה בעבר.
תודה רבה.
ברור וממצה.
נהדר.
תודה רות, זה הפוסט הראשון בסדרה על גוגל אנליטיקס, בקרוב אפרסם תכנים נוספים בנושא.
תודה רבה. פוסט ברור מאוד, פרקטי ומעשי!
כבר מתחילה ליישם!
נהדר